Re-integratie 2e  spoor

Re-integratie 2e  spoor

Het 2e spoor traject wordt ingezet wanneer werknemer vanwege gezondheidsklachten niet meer terug kan keren in zijn of haar eigen functie en wanneer er ook geen andere passende mogelijkheden bij de werkgever beschikbaar zijn.

Het doel van re-integratie 2e spoor is het vinden van passend en duurzaam werk voor werknemer bij een andere werkgever. Dit vraagt in eerste instantie vaak om verwerking en acceptatie. Aandacht en begrip voor het welzijn van de werknemer vind ik daarom van groot belang. Door middel van coaching en begeleiding help ik doelen te stellen en mogelijkheden te ontdekken. Afhankelijk van de situatie waarin de werknemer zich bevindt zetten we een traject in van 6, 9 of 12 maanden.

Het 2e spoor traject bestaat uit :

  • Intakegesprek
  • Diagnose en Oriëntatie
  • Begeleiding en bemiddeling op de arbeidsmarkt
  • Plaatsing

Door middel van coaching gesprekken en het inzetten van testen zorg ik samen met werknemer voor helderheid over wie werknemer is, wat werknemer kan, wat werknemer wil en hou ik rekening met wat past bij de belastbaarheid van werknemer. Werknemer wordt voorgedragen bij potentiële werkgevers waarbij ik vaak gebruik maak van mijn eigen uitgebreide netwerk. Vaak gaat het dan in eerste instantie om een werkervaring- of stage plek.

Op deze manier kan werknemer op een laagdrempelige manier ervaren of het werk aansluit bij de mogelijkheden en interesses. Daarnaast kan werknemer op een geleidelijke manier werken aan opbouw in uren. Tenslotte komt werknemer erachter of het werk passend is bij de huidige belastbaarheid en of opleiding of een hulpmiddel nodig is om het werk uit te kunnen voeren. Tijdens het 2e spoor traject wordt ook aandacht besteedt aan individuele sollicitatie instructie. Werknemer krijgt tips ten aanzien van het sollicitatiegesprek en over hoe je aan een nieuwe werkgever vertelt over je gezondheidsklachten.    

Samenwerken van Dijk

Dit bestaat uit:

Het aanleren van vaardigheden aan de werknemer hoe hij/zij de arbeidsmarkt kan benaderen. Ook benader ik potentiële werkgevers voor werkervaring plekken. Een werkervaring plek is een soort stage waarbij iemand op een laagdrempelige manier kan verkennen en kan ervaren hoe het is om voor een andere organisatie te werken. Daarnaast kan hij/zij ontdekken hoe het met de belastbaarheid gaat.

Diagnose en oriëntatie

Begeleiding en bemiddeling op de arbeidsmarkt

Plaatsing en nazorg

Sluit deze functie aan op mijn mogelijkheden?

Hoeveel uren per dag houd ik het werken vol?

Heb ik scholing nodig om deze functie te kunnen vervullen?

450

Tevreden mensen

70%

Succesvolle projecten

140

Bedrijven geholpen

Kop koffie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Arbeidsdeskundig onderzoek of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact op!